Autor |
Wiadomość |
Temat: rak jelita gubego przerzuty |
asia 1975
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 5590
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-28, 18:07 Temat: rak jelita gubego przerzuty |
niezapominajka1 napisał/a: | oczywiscie wiem ze calkiem nie da sie wyleczyc tej choroby... ale zalagodzic i troche zatrzymac??? |
I zapewne to zostanie wdrożone jeśli stan Twojej mamy na to pozwoli (by mogła przyjąć chemioterapię paliatywną ) , by przedłużyć komfort życia Twojej mamy i byście mogli cieszyć się z Jej obecności wśród Was jeszcze przez dłuższy czas... |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-27, 09:36 Temat: rak jelita gubego przerzuty |
Czyli co w takim przypadku Richelieu jak u niezapominajka1 jakie jest możliwe leczenie skoro niczego nie można zastosować ani radioterapii ani chemioterapii ani operacji... pozostało tylko leczenie objawowe? |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-27, 08:31 Temat: rak jelita gubego przerzuty |
To prawda walczyć trzeba z " gadem " do samego końca. Tyle , że tu w tym przypadku to naprawdę nie wygląda dobrze. Zacytuję może wnioski z PET
"obraz pet typowy dla rozsianego procesu nowotworowego, jelito grube jako punkt wyjscia choroby."
Nie wiem, może niech ktoś mądrzejszy mi odpowie na to pytanie :
- czy choroba nowotworowa , która jest rozsiana w różnych miejscach ciała może być operacyjna? Tzn. jak chirurdzy mieliby to operować? Chyba , że na jednej operacji by się nie skończyło...
Tak na mój głupiutki móżdżek to chyba powinno się zacząć od chemioterapii nie zaś od operacji, hm?
Pozdrawiam serdecznie. |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-26, 20:25 Temat: rak jelita gubego przerzuty |
E tam , nie ma za co... |
asia 1975
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2013-08-18, 19:46 Temat: rak jelita gubego przerzuty |
Przede wszystkim przepisz lub wklej wyniki wszystkich badań swojej Mamy , a Ci , którzy się znają merytorycznie odpowiedzą na Twoje pytania .Pozdrawiam i... wiem ,że jest ciężko dlatego musimy się wspierać |
|